• Fakta

  Boxeren er en kraftfuld mellemstor hund. Hanner bliver op til 63 cm og tæver op til 59 cm. Den vejer omkring 30—35 kg. Der er 2 farver. Rød/gul og tigret. Den har kort pels.
  Den er atletisk og muskuløs.
  Boxeren er livlig og loyal. Den elsker børn. Den har mod og disciplin, hvilket også gør den til en god vagthund.
  Den er ikke hverken hale– eller ørekuperet længere. Det blev i Danmark forbudt i 1991.
  Den er god på træningsbanen. Den elsker at gøre det rigtige. Om det er spor, C-arbejde eller lydighed, så er det en ”nem” hund.
  Den elsker at få opgaver, og mange problemer undgås, hvis du giver den opgaver, i stedet for den selv skal ”finde på”. Det handler om at udfordre og aktivere.


  En gang boxer - altid boxer

 • Hverdage

  Du skal vide, at hvis du anskaffer dig en boxer, så anskaffer du dig i den grad et nyt (fuldgyldigt) medlem af familien. Den egner sig ikke til at ligge stille i en afsides krog ret længe af gangen.
  Det er en hvalp du med stor succes kan opdrage til en dejlig voksen, hvis du har masser af tid til gåture, leg, fodring , aktiviteter og træning.. Lad endelig boxeren være en aktiv del af dit hverdagsliv.


  Uskyldig hund
  Boxeren har sin helt egen charme. Det er (siges der) den eneste hund med et ansigt - de andre er bare hundehoveder. :-)
  Det er en FAMILIE hund. Er er yderst loyal og glad. Den kan jo kede sig lidt, men når det er sket, lægger den hovedet lidt på skrå, og ser ud til at tænke: ”Har jeg ikke været dygtig så længe du har fået læst avisen?”
  Den er også fantastisk til at ”hjælpe” med havearbejdet. Det tager lige omkring dobbelt så lang tid at ordne bedet med hjælp fra en boxer.  Du skal være udstyret med humor for at få det fulde udbytte af din boxer.

 • Legende

  Legenden om boxeren
  - frit oversat.
  Da Gud var færdig med næsten alle racer, betragtede ham dem og sagde: ” Som kronen på værket vil jeg lave en hund der forener kraft, adel, hurtighed og mod parret med godmodighed”. Han formede hunden af ler. Jeg sætter den forrest da den endnu er lidt blød, og kan komme til skade.
  Boxeren knejsede højt, og de små racer accepterede dette. Men de større racer ville ikke umiddelbart give sig overfor sådan en middelstor hund. Boxeren krævede anerkendelse og ærefrygt, og den fløj på de store. Det blev til tumult, og da Gud fik ham fri af modstanderne var snuden (som jo var blød endnu) blevet sammenpresset. Gud lo og sagde: ”Som du nu er, skal du forblive for evigt”.
  Og som sådan både kender og elsker vi stadig boxeren.
  Skulle du være i tvivl om rigtigheden af historien, så prøv at sætte din boxer i selskab med andre hunde. :-)